Annex og garage gør Skagensmiljøet komplet.
Annex og garage gør Skagensmiljøet komplet.
Mange håndværkere er i gang med færdiggørelse af husene.
Mange håndværkere er i gang med færdiggørelse af husene.
Udvendigt er de første huse stort set færdige.
Udvendigt er de første huse stort set færdige.
De første huse gøres færdig samtidig med byggemodningen.
De første huse gøres færdig samtidig med byggemodningen.

Lille Skagens huse klar til fremvisning

De tre demohuse står nu klar i Lille Skagen - den idylliske ny bydel med ægte Skagen-stemning, hvor en gang Hedeboskolen lå. De er indrettet med møbler og interiør fra Erling Christensen A/S og klar til fremvisning. Først ved tre åbent hus-arrangementer i påsken og fremover efter aftale med Skagen Mægleren.

Sammen med de tre demohuse står et fjerde, som er solgt og snart vil få beboere. Flere grunde er solgt og vil blive bebygget i den kommende tid. De første huse er opført samtidig med byggemodningen, og det har givet hektisk aktivitet i området. Der er både blevet bygget og gravet på kryds og tværs af hele den nordlige halvdel af den 8 ha store grund. Der er lagt kloak og der er ført forsyningsledninger for både el, vand, fjernvarme og bredbånd til samtlige byggegrunde. Og så skal der anlægges veje.

”Selv om demohusene nu er klar til fremvisning, så graves der stadig så mange steder, at det ikke er forsvarligt at folk færdes på området på egen hånd. Derfor skal besigtigelse og fremvisning aftales på Skagen Mægleren på forhånd,” forklarer bygherren, direktør Karl Erik Slynge fra entreprenørvirksomheden Trigon.

Indretningen af Lille Skagen som bydel tager sigte på socialt fællesskab på veje og pladser i kraft af åbne forhaver, samtidig med at beboerne kan være private i de afskærmede baghaver. Husene er tegnet af LBB3 Arkitekter, som har taget udgangspunkt i det typiske Skagen-hus, som er et længehus med eller uden kviste i tagetagen. Boligerne opføres med pudset facade, hvor man kan vælge mellem gul, hvid og rød. Carporte og udhuse opføres i sortmalet træ. Tagene er i rød tegl, nogle med hvidmalet forskælling. Der bliver i alt 85 boliger i Lille Skagen.

Husene i Lille Skagen opføres som lavenergihuse i vejrbestandige materialer, således at udgiften til opvarmning og vedligeholdelse begrænses til et minimum. Arkitekterne har skabt to grundmodeller med en stribe variationsmuligheder, så der næppe bliver to helt ens huse i Lille Skagen. I stedet en variation af boliger, som alle har Skagen-DNA og tilsammen skaber en bydel, der har samme karakter som Skagens oprindelige kvarterer, Vesterby og Østerby.

Salget af boliger i Lille Skagen varetages af Skagen Mægleren, som er klar med udførligt prospektmateriale.

Besøg projektets hjemmeside!