De første huse gøres færdig samtidig med byggemodningen.
De første huse gøres færdig samtidig med byggemodningen.
Udvendigt er de første huse stort set færdige.
Udvendigt er de første huse stort set færdige.

Lille Skagen åbent hus i foråret

Det kan være svært at forestille sig en idyllisk bydel med ægte Skagen-stemning, når man kigger ud over det område, hvor en gang Hedeboskolen lå. Jo, der ligger ganske rigtigt fire typiske Skagen-huse inde midt på området, men uden om ligner det en slagmark. Og det er der en god grund til.

Tre af de fire huse er demohuse, der skal være klar til fremvisning og åbent hus. Derfor gik opførelsen af husene i gang samtidig med byggemodningen. Hele sommeren og efteråret er der både blevet bygget og gravet på kryds og tværs af hele den nordlige halvdel af den 8 ha store grund. Der er lagt kloak og der er ført forsyningsledninger for både el, vand, fjernvarme og bredbånd til samtlige byggegrunde. Og så skal der anlægges veje.

”Selv om demohusene nu er ved at være klar til fremvisning, så graves der stadig så mange steder, at det ikke er forsvarligt at invitere gæster ind til husene. Området er ganske enkelt ufremkommeligt i pæne sko, og det vil det være et par måneder frem. Derfor venter vi til foråret med at holde åbent hus, når den nordlige halvdel af området er klar til brug,” forklarer bygherren, direktør Karl Erik Slynge fra entreprenørvirksomheden Trigon.

Indretningen af Lille Skagen som bydel tager sigte på socialt fællesskab på veje og pladser i kraft af åbne forhaver, samtidig med at beboerne kan være private i de afskærmede baghaver. Husene er tegnet af LBB3 Arkitekter, som har taget udgangspunkt i det typiske Skagen-hus, som er et længehus med eller uden kviste i tagetagen. Boligerne opføres med pudset facade, hvor man kan vælge mellem gul, hvid og rød. Carporte og udhuse opføres i sortmalet træ. Tagene er i rød tegl, nogle med hvidmalet forskælling. Der bliver i alt 85 boliger i Lille Skagen.

Husene i Lille Skagen opføres som lavenergihuse i vejrbestandige materialer, således at udgiften til opvarmning og vedligeholdelse begrænses til et minimum. Arkitekterne har skabt to grundmodeller med en stribe variationsmuligheder, så der næppe bliver to helt ens huse i Lille Skagen. I stedet en variation af boliger, som alle har Skagen-DNA og tilsammen skaber en bydel, der har samme karakter som Skagens oprindelige kvarterer, Vesterby og Østerby.

Salget af boliger i Lille Skagen varetages af Skagen Mægleren, som er klar med udførligt prospektmateriale.

Besøg projektets hjemmeside!