Første spadestik på Kornets Hus i juni 2018.
Første spadestik på Kornets Hus i juni 2018.

Første spadestik på Kornets Hus

Opførelsen af Kornets Hus i Guldager lidt uden for Hjørring er nu gået i gang. Første spadestik blev meget passende taget midt i en kornmark. Med borgmester, initiativtagere og investorer samt et stort presseopbud. Og bagefter kunne gravemaskinerne fra Trigon så gå i gang med at omdanne kornmarken til et fremtidigt oplevelses- og videncenter for den råvare, som gennem årtusinder har været en af vores vigtigste næringskilder: Kornet.

Kornets Hus sætter fokus på korn som råvare i sund ernæring og fortæller samtidig om kornets historiske, samfundsmæssige og kulturelle betydning. Ud over kursuslokaler vil huset rumme involverende formidlingsaktiviteter, skoletjeneste, bageri, køkken og café med butik.

Idémanden bag Kornets Hus er Jørgen Ussing Larsen, som også er medstifter af den landskendte økologiske bager- og kornvirksomhed Aurion, som også er nærmeste nabo til det nye byggeri. Efter at have taget det første spadestik, udtalte han:

- Det er jo fantastisk, når man har arbejdet med det i så mange år. Man har tænkt, at det her bliver ikke til noget, men så står man her. Jeg kniber da mig selv lidt i armen.

Se indslag om Kornets Hus i TV2 Nord!

Læs mere om det spændende byggeri her!