Rejsegilde på Kornets hus, februar 2019
Rejsegilde på Kornets hus, februar 2019

Rejsegilde på Kornets Hus

På trods af de vinterlige temperaturer var humøret højt, og der blev skålet i lokalt brygget øl og spist velsmagende hotdogs, da der blev holdt rejsegilde på Kornets Hus syd for Hjørring. Dermed er endnu en milepæl nået i realiseringen af Jørn Ussing Larsen og idégruppens mangeårige vision om at skabe et levende og sanseligt hus, der sætter fokus på korn som en central råvare for vores fælles madkultur og daglige måltid.

Kornets Hus er tegnet af Reiulf Ramstad Arkitekter, en af Norges mest anerkendte tegnestuer. Kornets Hus bliver tegnestuens første byggeri i Danmark. Arkitekt Reiulf Ramstad sagde i sin tale:

”I en tid hvor der på en gang er fokus på det nordiske køkken, men også på fødevareetik og -forbrug er det særligt spændende at være med til at skabe et stykke arkitektur, der understøtter en stor og væsentlig del af danskernes kultur. Og så selvfølgelig særligt i dag også opleve, at huset nu har taget fysisk form og fornemme gæsternes begejstring”, sagde arkitekten bl.a., mens han glædede sig over virkningen af husets store hvælvinger og skæve lysindfald.”

Også direktør Karl Erik Slynge fra Trigon, der har vundet totalentreprisen, glædede sig i sin tale:

”En gang i mellem er det jo bare skønt at få lov at arbejde med sådan en særlig og udfordrende opgave med rafineret arkitektur og specielle materialevalg. Det er ekstra spændende både håndværksmæssigt og planlægningsmæssigt.”

Læs mere om projektet her!