Rejsegilde på Lille Skagen-huse til Scleroseforeningen og Kræftens Bekæmpelse.
Rejsegilde på Lille Skagen-huse til Scleroseforeningen og Kræftens Bekæmpelse.
Direktør Karl Erik Slynge taler ved rejsegildet
Direktør Karl Erik Slynge taler ved rejsegildet

Ferieboliger til patienter

Trigon har holdt rejsegilde på etape 2 i Lille Skagen. Det var en særlig festlig anledning, idet Trigon Fonden har besluttet at stille to af husene til rådighed for henholdsvis Scleroseforeningen og Kræftens Bekæmpelse. De to foreningen får dermed mulighed for at give patienterne et frirum i form af en ferie i Skagen.

Ideen til donationen kommer fra Trigon Fondens formand, Karsten Bøgh, hvis forældre døde af henholdsvis kræft og sclerose og hvis far var med til at starte Trigon. Ved rejsegildet udtrykte han håbet om, at husene ville kunne give de sygdomsramte familier en pause fra sygdommen og mulighed for at være sammen uden for mange bekymringer.

Direktør Karl Erik Slynge fortalte de fremmødte om de to huse, der er at typen Medium suppleret med orangeri og anneks. Orangeriet giver mulighed for at nye udelivet, selv om vejret ikke er helt i top, og annekset giver mulighed for evt. at indlogere plejepersonale.

De to huse vil stå færdige til sankthans, hvorefter de to foreninger vil disponere over dem til udlejning blandt patienterne.

Direktør i Scleroseforeningen Klaus Høm sagde i sin tale: "Vi er meget beærede over den flotte gave. Den giver mulighed for, at en række af vores medlemmer kan komme på ferie i de skønne huse i Skagen.

Afdelingschef i Kræftens Bekæmpelse Bo Andreassen Rix sagde, at et ophold i et dejligt hus i Skagen for mange kræftramte og deres familier vil give et tiltrængt frirum i en krævende tid.