Legende børn i april 2013
Legende børn i april 2013
Børnehaven stod færdig januar 2013
Børnehaven stod færdig januar 2013
Det første spadestik
Det første spadestik
Byggeriet gik i gang juni 2012
Byggeriet gik i gang juni 2012

Børnehuset Mælkevejen

Energivenlige betonløsninger, solceller på taget og optimal isolering har givet Børnehuset Mælkevejen et energikoncept, der lever op til de klimavisioner, der ellers først skal være implementeret i 2020.

Trigon blev valgt til at opføre den nye daginsitution på Peter Wesselsvej "Børnehuset Mælkevejen" i Frederikshavn ved Arena Nord. Entreprisen blev udført for Frederikshavn Kommune og blev vundet som et konkurrenceprojekt.

Projektet kan ses her.

Alle udbudskrav til lyd, akustik, indeklima og energiforbrug er overholdt eller forbedret. Der er lagt vægt på et tungt indvendigt byggeri af hensyn til indeklima og lydforhold. Der er f.eks. brugt højisolerede betonelementer, der giver lavt varmetab og en tæthed i det færdige byggeri, der er 3 gange så god, som det krav, der er til byggeri i år 2020. Det betyder bedre komfort og indeklima.

På taget er anbragt et solcelleanlæg på ca. 334 m2 med en årlig produktion på ca. 50.000 kwh, hvilket vil dække forbruget i børnehaven. Samtidig bliver returvarmen fra fjernvarmen udnyttet optimalt til opvarmning af huset.

Børnehuset var indflytningsklar 1. februar 2013.

Læs artikel om Børnehuset Mælkevejen her.

Læs historien fra den officielle indvielse her.

Årstal: 
2013
Type: 
Byggeri
Energirigtig løsning
Konkurrenceprojekt